Intake

Intake

De intake is bedoeld als wederzijdse kennismaking; om een prettige samenwerking te kunnen hebben, is wederzijds vertrouwen van groot belang.
Ook zal op de intake uw gebitssituatie in kaart gebracht worden en wordt er een zorgplan bepaald: 

 1. Bij aankomst worden uw verzekeringsgegevens gecontroleerd
 2. Na een korte kennismaking zullen wij proberen samen met u te bepalen wat uw hulpvraag is; wat is de reden dat u onze praktijk bezoekt en wat zijn uw wensen?
 3. Vervolgens komen er een aantal medische en tandheelkundige vragen aan de orde die van belang kunnen zijn voor toekomstige behandelingen
 4. Dan zal er een korte toelichting gegeven worden op onze praktijk en onze manier van werken
 5. Hierna volgt er een mondonderzoek en worden indien nodig röntgenfoto’s gemaakt om uw gebitssituatie te beoordelen en de benodigde gegevens te verzamelen
 6. Als laatste wordt in overleg met u een individueel zorgplan opgesteld; vaak zal dit al tijdens de intake kunnen plaatsvinden, maar onze ervaring is dat in sommige gevallen zowel u als wij enige tijd nodig hebben om de informatie die over en weer gegeven is te verwerken; in dat geval wordt er een aparte afspraak ingepland of wordt dit gecombineerd met de eerste behandelafspraak.  

Wij vinden het van groot belang dat u vooraf weet waar u aan toe bent; daarom zullen wij er altijd naar streven u op voorhand te informeren over de kosten die u kunt verwachten.

Naar aanleiding van uw intake zullen maximaal de volgende tarieven aan u berekend worden:
(peildatum 2020)

 • C28 – Uitgebreid consult, intake (108,53)
 • C22 – Anamnese (22,91; alleen van toepassing als er uitgebreid gesproken wordt over uw medicatie of als overleg met uw behandelend arts nodig is)
 • X10 – Maken en beoordelen kleine röntgenfoto, 2x (16,88 x 2 = 33,76)
 • X21 – Maken en beoordelen kaakoverzichtsfoto (72,35)
 • X11 – Beoordelen kleine röntgenfoto (12,66; indien van toepassing, dit betreft het beoordelen van foto’s van uw vorige tandarts)

Om vooraf zekerheid te hebben over de vergoeding van bovenstaande prestatiecodes vanuit uw zorgverzekering, adviseren wij voor uzelf vooraf te overleggen met uw zorgverzekeraar.

Voor kinderen tot 18 jaar worden genoemde kosten voor 100% vergoed vanuit de basisverzekering.